سومين همايش گردشگري روستايي آوه برگزار شد

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي در اين همايش گفت: امروزه جامعه در حال‌گذار از سنتي به مدرن است و در اين راستا يکي از وظايف سازمان ميراث‌فرهنگي، نگهداري و حفاظت از خاطرات و گذشته‌هاي شيرين اين ديار است.

محمدحسين‌فراهاني با بيان اينکه امروزه بحث گردشگري پس از صنعت خودروسازي و نفت، در رديف بزرگترين صنعت‌ها است، بيان داشت: رشد گردشگر و توريسم باعث رونق اقتصادي و بهبود وضعيت هر کشوري مي‌شود و اگر به توان آوه را به عنوان يکي از مهمترين قطب‌هاي گردشگري معرفي کرد اثرات مثبت اقتصادي و اجتماعي بسياري را به همراه خواهد داشت.

فراهاني گفت: براي دست‌يابي به اين هدف مهم، بايد زير ساخت‌هايي شامل ساماندهي وضعيت راه‌ها، ايجاد اماکني جهت استراحت گردشگران همراه با امکانات، مرمت امامزادگان، ساماندهي اماکن گردشگري و ... فراهم شود.

وي خاطرنشان کرد: از اين رو مباحث مربوط به اين امر که بر عهده سازمان ميراث‌فرهنگي است را سر لوحه برنامه‌هاي آينده قرار داده‌ايم، البته بخش ديگري از اين مساله، همکاري مردم منطقه را مي‌طلبد.

وي ضمن اعلام اين مطلب که در هفته گذشته آوه به عنوان منطقه نمونه گردشگري مورد تصويب کارگروه گردشگري استان قرار گرفت، گفت: همين امر سبب اختصاص اعتباراتي جهت عمران و آباداني آوه مي‌شود و اين روستا مي‌تواند به عنوان قطب مهم گردشگري کشور در آينده مورد توجه واقع شود.

فراهاني ضمن اشاره به احداث شهرک مبل، مجتمع گلخانه‌اي آوه، پارک بزرگ ايرانيان و شرکت توسعه سياحان ايرانيان در اين منطقه اظهار داشت: وجود تمامي اين مراکز سبب خواهد شد که آينده خوبي در انتظار آوه باشد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي افزود: آوه اين جايگاه را دارد که ميزبان برگزاري همايش‌هاي استاني، ملي و فرا ملي در سال‌هاي آينده باشد تا همه جهانيان آوه را بشناسند.

فراهاني گفت: در آوه گنج زير زميني وجود ندارد و آنچه به چشم مي‌آيد گنجينه‌هاي معنوي و فرهنگي است و آثاري با بيش از سه هزار سال قدمت براي ما گنج و ارزشمند محسوب مي‌شود.

وي افزود: با تلاش نماينده ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي، مقدمات ثبت جهاني مسجد جامع ساوه در حال بررسي است که در اين صورت اين ميراث متعلق به همه انسان‌ها خواهد بود و بايد به صورت جهاني از آن محافظت شود.

فراهاني اظهار داشت: وجود کاروانسراي آوه، امامزاده سيداسحاق، باغ شيخ و پايگاه آوه ميراثي هستند که در شکوفايي و توسعه اين منطقه نقش مهمي دارند.

وي در خاتمه ضمن ابراز اميدواري از اينکه با همت مردم آوه به توان، بحث شناسايي برخي منازل روستاييان به عنوان منازل استيجاري جهت استراحت و اسکان گردشگران و همچنين بحث پانسيون‌داري را با موفقيت پيش برد، افزود: گردشگري که به آوه سفر مي‌کند به دنبال هتل 5 ستاره نيست و مي‌خواهد در مکاني باشد که او را به اوضاع و احوال گذشته بازگرداند.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1389080126